Week van aikido

17-24 sept | Aikido activiteiten bij jou in de buurt

Van 16 t/m 25 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. In heel Nederland organiserengemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Aikido Nederland doet natuurlijk ook mee en introduceert de Week van de Aikido van 17 t/m 24 september. Verspreid door heel Nederland organiseren dojo’s (aikido scholen) in deze week activiteitenvoor kinderen & jongeren, volwassenen en vitale 55-plussers. Aikido is een moderne Japanse krijgskunst en budo sport voor iedereen!

Kom naar de Week van de Aikido en maak kennis met Aikido in een dojo bij jou in de buurt.

Stichting Iwa-ryu aikido met dojo’s in Spijkenisse en Hellevoetsluis.

Doelgroep Volwassenen (30+, work-life balans)

Aikido Nederland geeft aandacht aan work-life balans thema’s zoals: stressbestendigheid, weerbaarheid en persoonlijke groei en ontwikkeling.

Vind je het lastig om met conflicten om te gaan? Ervaar je (werk)stress of zit je even niet zo lekker in je vel? Hetbeoefenen van Aikido kan stressvermindering brengen en is een gezonde levensstijl voor lichaam en geest.

Aikido leert je hoe je door ‘niet vechten’ toch krachtig te zijn vanuit ontspanning.

Je (onder)zoekt om in evenwicht of harmonie (AI) te zijn met jezelf en anderen. In de praktijk, de training (DO),komt dat tot uiting door niet te vechten met je trainingspartner, maar de energie (KI) van zijn of haar aanval te gebruiken als basis voor je verdediging.

Ben je benieuwd geworden of Aikido iets voor jou is?

Vrije inloop training 

Spijkenisse, gymzaal J. Wagenaarstaat  op 

Maandag van 21:00 tot 22:00

woensdag van 20:00 tot 21:30

Hellevoetsluis  gymzaal de Branding op

Dinsdag van 20:30 tot  22:00

Zaterdag van 10:00 tot 11:30

Doelgroep Vitale 55-plussers

Ben je op zoek naar een budo sport die je kunt beoefenen als je 55-plus bent? Of naar een cursus in valpreventie- en valtraining?

Aikido wordt beoefent door mensen van verschillende leeftijden en bij veel scholen trainen oudere Aikidoka. Vaakzijn dat mensen die al langer Aikido beoefenen, maar je kunt ook op latere leeftijd starten.

In een aantal dojo’s in Nederland zijn er speciale lessen voor 55-plussers, waar je Aikido met leeftijdsgenoten kunt beoefenen. Je traint in een tempo dat bij jou past. Je krijgt valtraining, leert verdedigingstechnieken en er is extra aandacht voor ontspanning, centreren, de natuurlijke houding, beweging en alertheid.

Valpreventie en weerbaarheid

Met de toenemende vergrijzing zijn er veel meer ouderen die gewond raken na een valincident, soms met zeerdesastreuze gevolgen. De overheid neemt deze problematiek zeer serieus en stimuleert valpreventie cursussen. Aikido Nederland heeft hiervoor speciaal de cursus BodyMindFit ontwikkeld. Tijdens de Week van Aikido kun je bij sommige dojo’s kennismaken met valpreventie en weerbaarheid.

Aikido is dus heel geschikt voor 55-plussers om je valtechniek, weerbaarheid en vitaliteit op peil te houden. Trek je sportkleding aan en ervaar Aikido! 

Vrije inloop training 

Spijkenisse, gymzaal J. Wagenaarstaat  op 

Maandag van 21:00 tot 22:00

woensdag van 20:00 tot 21:30

Hellevoetsluis  gymzaal de Branding op

Dinsdag van 20:30 tot  22:00

Zaterdag van 10:00 tot 11:30

.

Doelgroep kinderen & jongeren

Aikido is leuk en ontzettend leerzaam voor kinderen en jongeren. Voor deze doelgroep bevordert Aikido beoefening de lichaamscoördinatie en vermindert agressie door lekker te bewegen en energie kwijt te raken. Er zijn geenwedstrijden in Aikido, daardoor ligt de focus tijdens de training vooral op samenwerken en elkaar te helpen ontwikkelen. Bij Aikido voor kinderen en jeugd zie je dat het zelfvertrouwen groeit, ook bij verlegen kinderen.

Een kind kan op leuke en een uitdagende manier kennismaken met Aikido bij…

Vrije inloop training 

Spijkenisse, gymzaal J. Wagenaarstaat  op 

woensdag van 19:00 tot 20:00

 Ook leerzaam en leuk voor ouders!

Share:

Nieuwsberichten

Stages 2023 eigen leden

Dit jaar starten we met stages van onze eigen mensen zie onderstaande poster te beginnen op 29-3 met Taco vervolgens 26-4 Mattijs, 31-5 Jordy, 28-6

Peter Engelsman 5e dan

Tijdens de kagami biraki in de Hombu dojo Japan is bekend gemaakt dat Peter is benoemd tot 5e dan aikikai aikido.

Week van aikido

17-24 sept | Aikido activiteiten bij jou in de buurt Van 16 t/m 25 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. In heel Nederland organiserengemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport

WIL JE AIKIDO ZELF ERVAREN?

Kom langs en doe een keertje mee!
Jezelf aanmelden voor een proefles doe je eenvoudig door dit
formulier in te vullen.

Bel 06-10974795 of een PB te sturen via Instagram of Facebook